En dag kvar till valet

I dag åkte jag, min vana trogen, till Kalmar stadsmission, hittade 1 bok och 2 dvd filmer, och allt för 20 riksdaler men framför allt mår jag bra för att jag vet jag bidrar till något gott i vårt samhälle.

Efter det for jag och Ringo ner till valstugorna i Kalmar. I min valstuga var det full fart och efter en stund så dök min socialminister Lena Hallengren upp. Lena tycker jag gjort ett fantastiskt arbete som socialminister och dessutom högaktar jag henne då hon kom till ett arrangemang för några år sedan jag höll till minne av förintelsens offer på ”min” judiska begravningsplats. Vi fick ett kort samtal hon o jag och jag önskar henne och vårt parti all lycka, men det känns väldigt ovisst, nästan lite skrämmande.

************************

SD-kandidat i Kalmar petas efter uppgifter om nazikopplingar.

Publicerat igår kl 16.06

En SD-kandidat har plockats bort från valet till kommunfullmäktige i Kalmar. Detta efter uppgifter i Expressen om att mannen tidigt på 00-talet ska ha varit aktiv i nazistiska NSF och att han 2016 ska ha utryckt gillande för Svenska motståndsrörelsen, även det en nazistisk organisation.

– Politik är ändå en förtroendebransch. Därför vill vi göra en noggrannare undersökning, säger Martin Kirchberg (SD), länsordförande för Sverigedemokraterna.

Samtidigt tar SD i Mörbylånga bort en av sina politiker på listan till kommunfullmäktige. Vid ett extrainsatt möte på torsdagskvällen beslutade partiet att Pia Schröder (SD) inte längre ska vara valbar i kommunen, där hon stod på femte plats på SD:s lista till kommunen.

P4 Kalmar har varit i kontakt med ordförande Jessica Hellman (SD) som bekräftar uppgifterna, men inte vill ge ytterligare kommentarer.

Leif Johansson
leif.x.johansson@sverigesradio.se

Lydia Håkansson
lydia.hakansson@sverigesradio.se

***************************************

Dagens bild på mina halsband symboliserar en del av vad jag tror på och vad jag hoppas på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s