I dag går Sverige till val.

I dag går Sverige till val och vad är det vi ska rösta om egentligen ? Detta är en dag då alla röstberättigade i Sverige kan rösta och bidra till att förlänga vår demokrati ytterligare 4 år, men inte så mycket mer. Den socialdemokrati, det folkhem jag växte upp under finns inte kvar och politiker av idag är en annan sort än när jag växte upp.

När jag växte upp och insåg att samhällsutvecklingen gick att påverka via politiken, då var det ett instrument som det kollektiva kunde gå samman i och senare såg man ett resultat av det arbete som engagerade människor. I dag lyssnar inte politiker på samma sätt, politiker är mer otillgängliga, politiker lever gott med väldigt höga löner, politiker skor sig i vissa fall på det uppdrag dom fått av sina väljare. Allt detta i en tid där demokratin är mindre självklar än någonsin tidigare.

Här i Kalmar där jag bor, och trivs ganska bra, så är politikerna i mitt eget parti inte den typ av socialdemokrater som jag lärt känna genom åren och under min uppväxt. I Kalmar håller partitoppen varandra om ryggen, och ibland känner jag att den socialdemokrati jag växte upp med saknas i Kalmar.

Min röst idag går ändå till socialdemokraterna men jag hoppas att medlemmar framgent vågar säga ifrån mer och att dom blir lyhörda på ett helt annat sätt än idag men också att ledande socialdemokrater rannsakar sig själva.

Den dag s-politiker i min kommun med ansvar inser vad dom gör, gjort för fel, visar upp någon form av ödmjukhet, ja då tror jag man kan börja kalla socialdemokraterna i Kalmar för ett parti som går Framåt. Kan man inte gå in i sig själv och se sina brister och stå för dom bör man nog inte satsa på politiken. Ytterst handlar det om ett samhällsansvar men också att stå upp för sina väljare och dom ideal som omger socialdemokraternas tankar och synsätt på demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s