Oliver Twist på Oscars 1961.

Jag minns när hela familjen gick och såg ”Oliver Twist” på Oscars teatern 1961 med Jarl Kulle i rollen som Fagin. Det slutade med att någon i familjen tog mig ut från Oscars teatern då jag tyckte det var jätteläskigt, trots att jag precis fyllt 6 år. Efter detta satte man någon åldersgräns men då var det första gången den gick upp på en teater i Sverige så man var nog aningslös.
Senare har jag hört att den inte var så bra att se på teatern för barn och Jarl Kulle var ju ofta trovärdig i sina karaktärer.
Idag ser man nog lite annorlunda på det hela, idag får ju barn se motorsågsmassakern och andra fullständigt meningslösa våldsfilmer filmer utan något som helst budskap.
Jaha, ytterligare en moralryttare tänker säkert någon, men: Vad är det för fel med Astrid Lindgren ? Själv tycker jag om alla Saltkråkan filmerna, men det är en helt annan sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s