The Beatles, ”The End”.

The Beatles in THE BEATLES: GET BACK

26 september 1969 släpptes det sist inspelade albumet men inte det sista albumet som släpptes ! Låten ”The End” är den sista låten på det sist inspelade albumet med The Beatles.

Paul, John, George spelar alla 3 gitarr i detta solo där dom avlöser varandra. Det är också den enda låt The Beatles spelat in där Ringo gör ett trumsolo.

Först kommer Paul med två takter från en lerig gitarr. Innan han avslutar sin sista fras, hoppar George in (vid 0:58) med en ljus, sjungande ton och några solida riff. Klockan 1:02 tar John en sväng med ett väldigt tungt ljud i det låga registret. Sedan startar Paul om igen (kl. 1:05). Vid den andra rundan drar Paul på med några staccato-höga toner innan George lirar riktigt smakfullt (1:09). Än en gång följer John efter med lite kvalitativt morrande (1:13). Klockan 1:18 i musiken får vi den tredje omgången från dessa tungviktare. Paul går på, återigen med en tydlig, synkoperad linje innan George (vid 1:21) drar igång ett sjungande riff. Sedan får John sista ordet med några låga skällande ackord. Vid 1:46 så avslutar George hela detta stycke med sitt fina gitarrspel. En fantastisk låt och givetvis så älskar jag slutrefrängen ”And in the end, the love you take is equal to the love you make” .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s