Antje Jackelén har idag lämnat sin post som ärkebiskop.

Nu har hon lagt ner sin stav för gott efter 8 år som ärkebiskop. Hon har tagit ställning i många frågor där hon stått upp för människovärdet och även, just därför, fått utstå en del kritik, inte minst från SD och anhängare till SD.

I Sverige blir allt mer och mer politiskt, precis som det en gång var i NaziTyskland, så därför är det fria ordet och människor rätt att yttra sig när människovärdet blir kränkt desto viktigare. Detta gjorde man i NaziTyskland och det måste även Svenska kyrkan och andra religösa samfund göra. Det handlar om alla människors värde så inte en speciell religös grupp.

Utifrån min religion kan jag tycka att en religiöst uppsatt person absolut har en rätt att uttrycka sin oro om människovärdet kränks i någon form, detta skedde inte minst under andra världskriget där många kristna präster fick betala med sina liv på grund av sin övertygelse. Det handlar inte om politik, politiska ställningstaganden, det är människors tro, som min, som styr att man talar högt för alla människor oavsett var man kommer ifrån.

Tack Antje, du har varit uppskattad hos alla, så har jag uppfattat det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s