Pink Floyd’s bästa album ”Meddle”

David Gilmour 22 september, 1971 i Kungliga Tennishallen, Stockholm.

enligt mig, och det står jag fortfarande fast vid. Detta magnifika album släpptes 30 oktober 1971.

Att jag tycker så är förmodligen för att deras konsert på Kungliga Tennishallen i Stockholm 22 september 1971 är den mest minnesvärda av alla konserter jag sett sedan jag gick på min första konsert. Minns att jag var där med min kompis ”Degas” och någon till. Detta var Pink Floyd’s 4 spelning i Sverige, den första gjorde dom på min födelsedag 10 september 1967, och det var på legendariska Gyllene Cirkeln på Sveavägen.Albumet var alltså inte släppt när dom gjorde sin konsert i Stockholm men kom en dryg månad senare, och vilket album !

Albumet var alltså inte släppt när dom gjorde sin konsert i Stockholm men kom en dryg månad senare, och vilket album ! Jag minns.

Jag minns väldigt mycket detaljer från denna konsert, ljudet från deras PA, som man byggt fram för utifrån deras önskemål, det hette WEM. En av Rock historiens mest kända live inspelningar var just med detta PA-system, WEM. Jag tänker förstås på deras live framträdande i Pompeji som dom gjorde bara ett par veckor efter denna spelning i Stockholm.

Än idag tycker jag att ”Meddle” är ett komplett album där låtarna går in i varandra, dom hör ihop helt enkelt. ”Dark Side Of The Moon” är också ett fantastiskt album men ”Meddle” är speciellt för mig. Här är deras setlista från Kungliga Tennishallen, denna magiska kväll, det var också en paus.

”Echoes” är förstås detta album’s stora mästerverk men jag väjer här att lägga upp första stycket ”One of These Days” just för att detta stycke är så suggestivt och väcker mycket sug efter att bara få höre mer och fortsättningen på detta album. Självfallet så finns detta album i mitt rum där jag har mina ”Vinyl of Fame” .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s