Jeff Lynne, The Beatles baby och Electric Light Orchestra, The Beatles son’s.

Alla i musikvärlden vet vem Jeff Lynne är! En fantastisk kompositör, producent. Jeff Lynne mötte The Beatles i EMI studion när dom höll på att spela in sitt dubbelalbum ”The Beatles”. När Jeff hade bildat ELO och John Lennon hörde dom så hyllade han bandet och sa att dom var  ”the sons of the Beatles”. Sen producerade och jobbade ju Jeff Fram dom återstående Beatles medlemmarnas ”återkomst” med John’s låt ”Free As A Bird”, från en hemkassett Yoko gav till dom 3 övriga, sen fyllde dom övriga 3 medlemmarna på med sina instrument och sång. Den släpptes 1995, 18 år efter att John spelat in den på kassett hemma i New York, så när George, Paul, Ringo spelade in den så var dom alltså 18 år äldre än John och den John man hör sjunga på skivan.Underbar låt och dom sjunger stämmor med John och George levererar ett underbart slideguitar solo.

Den andra låten man spelade in från John’s kassettband och färdigställde var ”Real Love” också en låt som fantastisk i all sin konstiga form, och då tänker jag på hur den skapades, precis som ”Free As A Bird”. Även på ”Real Love” levererar George ett så typiskt igenkännande George solo, vilket man se i filmen.

Jo, så är det nog. Hade The Beatles funnits än idag så hade dom säkert låtit som ELO med Jeff Lynne i spetsen. Sedan gick ju faktiskt Jeff Lynne’s dröm i uppfyllelse när han både fick jobba med The Beatles, producera dom, spela med dom. Jeff är en kompositör i klass med Lennon/McCartney åtminstone om man ser till antalet låtar och framgångar han haft med både sitt ELO och som soloartist. Från en fantastisk Wembley konsert 2017 så kommer denna låt. Denna konsert DVD rekommenderar jag varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s