Den svenska regeringen visar sitt rätta ansikte

när man nu kommer att tillgodose Turkiets krav för att Sverige ska kunna bli medlem i NATO. Sveriges regering tar alltså avstånd från den kurdiska milisen i Syrien, YPG, och dess politiska gren PYD som kämpar mot diktatorn Asad och för ett fritt Kurdistan.

När ska Sverige börja utvisa kurder från Sverige, vilka av mina vänner kommer att utvisas ? 1996 så försökte jag och andra i Umeå, Västerbotten att hjälpa dom kurdiska familjern Sincari att inte bli utvisade. Familjerna var två bröder med familj, som kom från Diyarbakir, Turkiet, var efterlysta i Turkiet. I Åsele hade prästen bestämt att familjen skulle få bo i kyrkan, som då var en fristad. Till slut så tog polisen ut familjerna mitt i natten, det var snöoväder minns jag då jag blev väckt mitt i natten. Vi hann inte upp till Åsele för ett svenskt militärflygplan stod och väntade och förde familjerna ut ur landet. Efter några år så beviljades Sincarisfamiljernas medlemmar uppehållstillstånd i Sverige, en efter en. Alla som ville tilläts komma tillbaka. Familjerna fick till sist det liv i Sverige som de hela tiden hade önskat. Vi har förstås undrat över varför inte argumenten för att dom skulle få stanna i Sverige inte dög första gången ? Nå, det slutade lyckligt för den stora familjen Sincari.

Bilden visar familjen Sincari när polisen sliter iväg dom och jag minns att kyrkklockorna i Åsele ringde och människor kom dit för att försöka stoppa polisen.

Att kalla dessa 3 organisationer för terrorister är ju fruktansvärt när det dom gör är att bekämpa diktaturer för att få sin frihet, det är alltså ett frihetskrig man för i ett starkt underläge och många länder bara ser på medan Asad, Erdogan, Iran, Irak slaktar kurder, vem minns slakten av kurder i Rojava ?Erdogan, Turkiet lever sittliv genom att utpressa omvärlden.

Att omvärlden inte reagerar har ju med makt positionering att göra. Väst är rädda att Turkiet kan vända Västeuropa ryggen om man inte får som man vill. Despoten och slaktaren Erdogan älskar ju Iran och Ryssland och Turkiet har en stor arme så får han inte som han vill så kommer han att ty sig än mer till dessa 2 diktaturer Iran och Ryssland som han redan har stora affärsförbindelser med.

Nästa år är det också val i Turkiet och Erdogan vill visa vad han kan åstadkomma för Turkiet, han ligger redan under i opinionsmätningarna. När Ulf Kristersson och utrikesminister Billström vill blidka denna despot så känns det som Sverige fått en regering som inte längre värnar demokratin utan gör allt för att, indirekt, blidka dessa 3 despoter, slaktare, mördare.

***********************

Som gammal pacifist noterar jag också att Sveriges ÖB Micael Byden inte vill utesluta att Sverige ska kunna ha kärnvapen på svensk mark, vilket han meddelade regeringen på tisdagen i en omfattande rapport om svenska försvaret.

– Vi har ett mycket allvarligt säkerhetspolitiskt läge, säger ÖB Micael Byden. Vi har ett krig inte långt från Sverige och det är allvarligt nog men ingen vet vad denne despot Putin kommer att göra framgent och då tycker tydligen ÖB att Sverige måste rusta och inför ett NATO medlemskap kanske till och med hysa kärnvapen på svenskt territorium, vilket jag aldrig kommer acceptera.

Man talar om kärnvapen ofta som ett ”avskräckande vapen” men det finns också en statistisk historie beskrivning som visar att alla dom vapen, i alla former, som tillverkats efter andra världskriget, har använts vid något tillfälle, utom just kärnvapen, men: Risken är mer än överhängande att dessa massförstörelsevapen kommer att användas för eller senare. Ett kärnvapenkrig kan man aldrig föra i en mindre omfattning utan det skapar reaktioner som utvecklar ett krig till något större och ett kärnvapenkrig skulle kunna förinta stora delar av vår planet, även på sikt med den radioaktivitet som uppstår. I samband med att Norge och Danmark blev medlemmar i Nato valde de att begränsa sitt engagemang såtillvida att varken basering av kärnvapen eller permanent basering av konventionella styrkor tilläts på ländernas territorium i normal fredstid.

Jag är helt mot Sveriges inträde i NATO.

********************’

För övrigt så blev jag i veckan utsatt för ett antisemitiskt ”skämt” som jag tog väldigt illa vid mig av. Jag blev stum, tyst men efter mötet med denne kulturtjänsteman satt jag bara och grät i bilen. En fin vän flyttade från Sverige för 3 veckor sedan till Israel efter at ha blivit utfryst från ett universitet och även där fick jag lite insyn i själva händelsen och det känns hemskt, var är vi på väg.

Antisemitismen ökar i västvärlden, i Europa, i Sverige enligt BRÅ. Statsminister Ulf Kristersson svek en överlevare Hedi Fried med falska löften om att inte jobba ihop med SD, ett antisemitiskt parti, men det löftet bröt han. SD’s partiledare vet att partiledningen har antisemitiska åsikter i mångt o mycket men även ute i landet så dyker nya fall upp varje vecka där SD politiker visar upp sin antisemitism, hyllar nazism. I går berättade jag för en politiker i Kalmar att han och andra politiker förstår nog inte! ”Ni som svenskar lever ert liv 24/7 men det judiska folket i Sverige lever med denna ökade antisemitismen 24/7 året runt och i mitt fall har oron gått över till rädsla.

Nästan 300 personer som stod till förfogande till höstens olika val för SD har gett uttryck för nazism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s