Skamligt och kränkande mot Kalmar’s kommuninvånare och ett beteende från dom styrande som är svårt att förstå.

Bilden från Dagens Kalmar.

Kalmar’s politiker vill ”utreda” med en digital blankett varför människor känner sig otrygga i stadsdelarna Berga, Funkabo, Norrliden, Oxhagen. Detta känns ju åt fanders att vi har en socialnämnd som inte kan se, hantera och förstå problemen i dessa 4 stadsdelar. Orsak och verkan har ju varit mer än uppenbar dom senaste 5-6 åren. Vad har vi en socialnämnd till som inte kan se, förstå vad som måste göras ? Vi har en falsk polis, Trygghet och Säkerhetsrådets vakter, som inte har en polismans befogenheter och som styrs av en f.d. polis som inte heller, märkligt nog, ser vad som måste göras för att människor ska få den trygghet dom saknar, eller känner han att det måste finna svart på vit för att politikerna ska förstå ? Du vet att dom inte förstår och ser bara det dom ser. Utredningar finns i massor om varför det som sker har hänt och fortfarande händer. Det är inte bara tidstypiskt för den tid vi upplevt i Kalmar dom senaste 6-7 åren sen den stora flyktingvågen kom. Dessa problem i förorter som politiker glömt bort finns beskrivna i många studier, avhandlingar runt om på landets sociologiska institutioner. Varför denna okunnighet ?

Det finns alldeles för få fältassistenter, det borde finns 10-12 stycken i hela Kalmar storkommun, där man ska jobba vitt o brett med frågor som ständig närvaro i olika stadsdelar bland annat dessa 4 som man nu ska genomföra en digital undersökning på.

Hur ska dom som inte lärt sig svenska kunna svara på en undersökning via sms ? Jag förstår inte och dom som styr, bland annat mitt parti socialdemokraterna, visar upp en svaghet i sociala frågor som berör utanförskap, ungdomskriminalitet, droger med mera. När man läser vad dom ansvariga för trygghet o säkerhet i kommunen skriver så undrar jag bara hur dom tänker ?

***************************

Detta nedan är hämtat från nättidningen Dagens Kalmar 20221111

”Tidigare har fysiska trygghetsvandringar genomförts i olika områden i kommunen, bland annat i Norrliden, Berga, Funkabo och Oxhagen. Nu är första gången som vi genomför en digital variant som vi hoppas ska nå fler personer med större bredd, säger Melker Labory, samordnare för brottsförebyggande arbete.”

”- Ett av våra medborgarlöften är just att öka närvaron i dessa områden tillsammans med lokalpolisen. Trygghetsvandringar är ett bra sätt att gå till väga, i detta fall digitalt, för att ta reda på vilka förbättringar som kan göras för att öka tryggheten i områdena, säger Håkan Roupé, verksamhetschef för Trygghet och säkerhet.”

”Undersökningen är en digital trygghetsvandring som ska bidra till en bättre förståelse för vad kommunen kan göra för att öka tryggheten i Kalmar.”

*********************

Att man jämför fysisk trygghetsvandring i dessa områden, som var en väldigt kort tid, med en digital undersökning, som man kallar för ”digital trygghetsvandring” är ju otroligt ! Ett sms ska gå till visa utvalda men ett sms är ju häpnadsväckande och visar på en okunskap som jag inte trodde var möjlig eller är det bara ett spel för galleriet ?

Jag har under dagen försökt att nå den ansvarige Håkan Roupe men han har inte hört av sig.

Jag är socialdemokrat men tyvärr i en kommun där socialdemokratiska arbetarpartiet är toppstyrt så som jag ser det. Pengarna för denna ”studie” får vi alla betala helt i onödan, då det inte kommer att leda till något konkret, resolut som skapar snabba åtgärder som kan bli bestående för dessa stadsdelar och Kalmar i sin helhet.

Det jag beskriver ovan är mina egna åsikter, känslor baserade på min livserfarenhet och mitt jobb som socionom, fritidsledare, mentalskötare, något annat kan jag inte skriva om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s