Sven Bertil Taube 1934 – 2022

En röst som alla svenskar kunde känna igen har tystnat.

Tack för ditt stora bidrag tlll den svenska visskatten. Du ville inte bli skådespelare men det blev du, du ville inte bli sångare men det blev du och en ypperlig gitarr spelare var du också. Din fina Mor såg jag ibland hos min Far i hans atelje då han brukade hjälpa Astri Taube med formar som min far gjorde och som liten fick jag följa med någon gång till Södermalmstorg där ni bodde och hade en stor konstatelje där Astri och Evert bodde.

Gröna Lund’s stora scen där Sven Bertil, precis som far, var en återkommande gäst under dryga 45 år. Du var en stor estradör och hade en charm som nåde alla.

Här får din Mor en bukett med rosor som var en tradition du tog över på Gröna Lund av din far Evert.

När Hasse & Tage skrivit filmen ”Äppelkriget” beställde dom låten ”Änglamark” som din far Evert skrev. Du har gjort en oförglömlig tidlös sommarlåt för oss svenskar som jag tror vi alla förknippar med sommaren och din röst lyfter musiken och sommaren. Må du vila i frid och Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s