Apropå en aktuell diskussion: Vad är egentligen bra musik ?

Bruce Springsteen nya släpp ser jag fram emot.
Detta tycker jag är bra musik
Bra musik från UK och 70-talet.
810 miljoner visningar kan väl inte ha fel ? Detta är bra musik.
Detta är tidlös musik som är så bra så det är inte sant. Jo, Jay Graydon har jag följt sedan 70-talet. What a man what a man !

Toddan har jag följt sedan 1972 då jag hörde denna låt för första gången och han lirar alla instrument själv. Här är han hemma hos Daryl Hall från Hall & Oates, nästan 40 år senare. En riktigt bra poplåt med attityd.
Hårdrock anno 1972. Ett kultband med kopplingar till Johnny Winter, Deep Purple m.fl. En underbar LP rakt igenom.

Supertramp’s mästerkompositör, enligt mig. Såg dom på fattighuset, repa och då okända. 3 månader senare släppte dom ”Crime Of The Century” och blev helt såld. Jobbat senare med dom vid 2 tillfällen. Så bra.
Var dökär i Birgitta och hade köpt en Superscope radio kassettbandspelare som åkte med överallt på somrarna när vi badade och hånglade på badstranden.
Progressive rock när den är som bäst. Ett speciellt album för mig.
En dag dök den bara upp i ett musikerhem som musiker ofta var till och alla tyckte det var en skitbra pop LP, så även jag. Producent: Alan Parsons, så det kanske förklarade en del och visst var det en bra välproducerad LP med ett klart sound.

Jodå, jag såg dom på Kungliga Tennishallen i september 1971 och det var en av dom största musikupplevelser jag varit med om. ”Meddle” är fortfarande mitt favoritalbum med Pink Floyd men visst tycker jag också om DSOTM.
Leonard Bernstein är bra musik för han får fram det bästa ur en klassisk komposition. Beethoven är alltid bra, så även Mozart, Haydn, Händel m.fl.
Windham Hill Music har ju bara levererat bra, fantastisk alternativ världsmusik.
Ola, en av våra största poeter, vissångare. Jag saknar dig min vän. Du var viktig och skrev för många.
Är detta bra musik ?
Jomenvisst är det bra musik.
Paul McCartney är en bra, fantasifull trumslagare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s