Vad gör denna regering (SD) med vår demokrati ?

Denna artikel går idag att läsa i Aftonbladet. Den nya regeringen verkar , i ”smyg”, ta bort våra självklara rättigheter och väsentliga delar av vår demokrati. det är lite skrämmande och idag så tillsätter SD 4 personer som endast ska ha till uppgift att sitta i regeringskansliet och övervaka det som SD kommit överens med M,KD och L. Man ska alltså ha full insyn så man kan stoppa förslag som inte passar in med SD och JÅ tankar om ett Sverige i framtiden. Detta gör mig orolig, trots att det är på ålderns höst.

litterär kanon har diskuterats som något denna regering (SD) vill införa, kanske också snart musik och konst ? Vad kommer härnäst ? Jag bara undrar men det känns som att det skulle kunna vara en början till en icke demokrati. Många reaktionära, högerpopulistiska tidsskrifter, journalister hyllar en litterär kanon och det skrämmer.

Hur ska barnens framtid bli ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s