Greg Lake 10 November 1947 – 7 December 2016

som lämnade oss idag för 6 år sedan. Du var en av mina musikaliska hjältar som jag började lyssna på 1972, detta magiska år då så mycket hände. Vilken fantastisk musiker du var och din tid började ju med King Crimson och du spelade på det, numera, legendariska albumet ”In The Court Of The Crimson King” från 1969. Jag minns att jag hörde detta album 1970, tidigt, men förstod inte så mycket av det då, men det skulle ändra sig.

Här en full konsert från November 2005 i Stevenage Concert Hall – Hertfordshire – UK. I den här konserten så framför Greg, en lite annorlunda, ”The Sage” men under denna konsertfilm kan du höra hur den låt när dom gjorde sin ”Pictures At An Exhibition” turne 1971.

Jag minns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s