Grattis Bobby Colomby

I dag fyller en stor trumslagare 78 år:Bobby Colomby

En av dom första, största jazzrock trumslagarna, enligt mig. Denna lysande trumslagare hörde jag 1969 första gången på Solbacka Läroverk där jag bodde. En klasskamrat, Johan Walin, spelade upp Blood, Sweat & Tears andra LP med samma LP namn som gruppen. Denna LP släpptes redan i december 1968 och jag vill minnas jag hörde den under vårterminen 1969. Denna LP kom 4 månader innan ”den andra” jazzrock gruppen Chicago, släppte sitt första dubbelalbum Chicago Transit Authority.

Bobby Colomby har genom åren visat att han är en trumslagare med en helt säregen still. Bobby har en bländande teknik och spelar med en dynamik som jag saknar idag hos många trumslagare.BS&T tillsammans med Chicago lyssnar jag lika mycket på idag som då, med lika stor behållning.

Minns tydligt att Bobby var en trogen anhängare av Premier.

BS&T bästa LP enligt mig är just ovan nämnda LP fram till och med ”Blood Sweat & Tears 4” och detta är för mig BS&T när dom är som bäst, med original medlemmarna och den store David Clayton Thomas på sång.. Dom efterföljande 3 LP skivorna är bra, med Georg ”Jojje” Wadenius på gitarr, men sedan slutade jag att lyssna på deras efterföljande LP, trots David Clayton Thomas återkomst.

Än idag finns det inget jazzrock band som är värd namnet, förutom då Chicago förstås.

*****************************

Denna magnifika LP, rakt igenom, får 5 stjärnor av 5 möjliga. Oslagbar i mångt och mycket, även produktionen som sådan. Var i sin genre revolutionerande när den om, ja denna musikgenre fanns ju inte sen tidigare och begreppet jazzrock kom med BS&T men även med gruppen Chicago.

#bobbycolomby #bloodsweattears

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s