Burt Bacharach 1928 – 2023

Vaknar upp efter en kort vila och hör på radion att en av dom absolut största kompositörerna i modern tid har lämnat oss: Burt Bacharach, en kompositör som skrev så mycket fantastisk musik som man lärde sig redan som barn och sedan följde musiken med. Alla dom otaliga artister som gjort Burt’s låtar till odödliga songs är många: The Beatles, Aretha Franklin, Cilla Black, Dionne Warwick, Tom Jones, Herb Alpert, Gene Vincent, Nat King Cole, Rod Stewart, Elvis Costello och många många fler.

Burt’s music kännetecknades, tycker jag, av att låtar han skrev var lätta att känna igen, sjunga med till och alla känner nog igen någon av hans många låtar från hans stora komposition genom åren men man vet kanske inte att det är Burt som skrivit melodin.

Thanks Burt and God Bless you ❤️

Här är några av alla dom fantastiska kompositioner som Burt skrev och många var dom artister som hade stora hits med hans låtar.

Avslutningsvis denna fantastiska komposition av Burt, här med Dionne Warwick och hennes systerdotter Whitney Houston från 1990, och Burt vid pianot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s