”She’s Leaving Home” med The Beatles, skriven av Paul McCartney. Låtens tillkomst är ju en fantastisk historia i sig själv.

En 17 årig dotter har försvunnit från sitt föräldrahem och detta tar nyhetstidningarna upp. En historia värd att berätta, om man älskar The Beatles.

*****************

År 1963 så blev Paul McCartney ombedd att vara domare i en danstävling i det mesta och bästa populärprogrammet på TV, som då fanns i England, ”Ready Steady Go”. Vad Paul inte visste då var att just denna flicka Melanie Coe 3 år senare skulle rymma hemifrån med sin pojkvän och detta skrev man om i fler nyhetstidningar. Denna historia inspirerade Paul att skriva denna låt, men han visste alltså inte att han faktiskt mött denna flicka, gav henne ett första pris, The Beatles första LP ”Please Please Me”, i en tävling 3 år tidigare i TV programmet ”Ready Steady Go”. Här kan du se just denna tävling, där Paul ger första pris, ”Please Please Me” albumet, till Melanie Coe.

************************’

Låten som handlar om Melanie Coe’s rymning hemifrån. Albumet släpptes 1 juni, 1967.

På låten sjunger Paul och John är med och körar men inga instrument spelas av Paul o John. George och Ringo är frånvarande.

Harpan som hela låten startar med är ju riktigt vacker och spelas av Sheila Bromberg som aldrig förstod vem hon skulle spela in för, men plötsligt dök Paul McCartney upp i studion och då förstod hon.

Hör hennes egen historia här berättad av Sheila i Abbey Road’s klassiska studio 2.

Ja, en fantastisk historia som så mycket annat i Beatles underbara värld.

Här ger Melanie sin egen version av vad som hände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s