Don Partridge, Gatumusikanternas kung.

Den 19 Mars, 1975 kom en dom mot Don Partridge och hans gatumusik, men: Denna dom ledde till att den fria gatumusiken sedan blev fri, allt tack vare Don och hans insats på Stockholms gator o torg.

Don hörde jag1968 första gången med ”Rosie”, en egen helt suverän komposition, än idag blir jag glad när jag hör den. En första plats på legendariska Tio I Topp blev det också 6 juli, 1968 med låten ”Blue Eyes”.

Sen dök ju Don upp i Stockholm i början på 70-talet och spelade, förgyllde Stockholms gator även om han blev anmäld för att han ”störde den allmänna ordningen” ? så var Stockholm på den tiden(eller inte). Nå han hade en vän, Bill Cox som jag lärde känna på en fest vill , också en duktig, gatumusikant musiker. Bill var även med och spelade vid några tillfällen på spontana musikfester som brukade vara vid Haga Park

Den 19 mars, 1975 kom en dom och vill du veta mer så titta på den lysande filmen här under.

När Don Partridge lämnade detta jordeliv så bodde han i East Sussex och till hans begravning så kom allehanda gatumusikanter från när o fjärran och förgyllde hans begravning med mycket musik och god mat och många gamla vänner från Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s