10 april, 2013, idag för 10 år sedan.

10 april, 2013 så visade Stefan Jarl på det orättvisa i den kapitalism som idag 2023 är större än någonsin i vårt land. För tio år sedan, 2013, lyckades jag övertala SF’s ledning att skicka en filmkopia till Kalmar då den aldrig kom upp här på våra biografer. Jag kunde visa den på Biostaden i en fullsatt salong med inbjudna gäster från alla olika typer av samhällsorganisationer.

Vår legendariske skådespelare Thommy Berggren gör en fantastisk insats i denna dokumentärfilm.Jag minns.

Sverige har idag mångfalt fler miljardärer än vi hade 2013. Visst ser Sverige annorlunda ut idag än det gjorde 2013 men desto viktigare att jobba hårdare inom politiken för att alla ska få en samhällsplats, barnen en bra skola och framtid.

I slutet på 90-talet hade Sverige ca 30 miljardärer och idag 2022 har Sverige nästan 600 miljardärer. Orättvisorna måste tas bort och jämlikheten öka.

Dom som har, har fått mer och dom som inte har, har fått mindre och framför allt så har fler svenskar fått det sämre.

Sverige har ca: 40.000 hemlösa och i många kommuner runt om i landet har man ingen plan för hur man ska lösa detta stora samhällsproblem.

Mitt parti socialdemokraterna måste göra mer för att lösa bostadsbristen men framför allt utjämna villkoren för svenskarna och beskatta dessa miljardärer mer än man gör idag. Visst har alla dessa entrepenörer skapat arbetstillfällen i vårt avlånga land men när man i slutändan inte behöver betala den skatt som borde vara mer rimligt, utifrån dagens skattesystem, så måste vi beskatta miljardärerna mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s