Prince

Prince Rogers Nelson aka Prince 1958 – 2016.

*****************************************

Prince musik lever även om Prince inte gör det. Jag anser att svenskar är ett rasistiskt folk, även svenska musiker som aldrig hyllat afroamerikanska musiker, artister så som dom borde hyllats. Michael Jackson skrev, producerade fantastisk musik men Michael Jackson’s musik försvann nästan helt och hållet i svensk eter efter hans död ! Varför ?

Ett annat exempel är 60-talet och 70-talets musik som kom från framförallt Tamla Motown Records och Stax Records. Denna musik, än i dag, spelades/spelas väldigt sällan i svensk radio, än mindre då när den var som störst. Om man ser till hur ofantligt många soulartister som fanns, inte minst i USA, så var det en ytterst liten bråkdel som spelades på dom svenska ”hitlistorna” och i svensk radio. Aretha Franklin, The Supremes, Stevie Wonder som ju var stora, Supremes till och med större än The Beatles i USA vid några tillfällen, hamnade aldrig på en första plats på Tio i Topp.

********************

Rasism är  intolerans mot olika grupper på grund av etnicitet, hudfärg, kultur eller religion. 

*************************

Här har jag valt ut några låtar ur mängden som visar vilken stor kompositör, artist denne musikant var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s