Jimi Hendrix Experience

spelar på Miami Popfestival denna dag den 18 maj, 1968. En bra film/Live upptagning och bandet med Jimi i spetsen är i sitt esse!

En superversion där man ser att Jimi är så spelsugen och tar ut alla svängar. Bandet är ju supertight och vilka fina Ludwig Natural Maple trummor Mitch spelar på. Hade dessa trummor en gång i tiden men gjorde mig av med dom.

Setlistan för just denna spelning var följande-

1.”Introduction”1:532.”Hey Joe” (Billy Roberts)6:223.”Foxey Lady”4:324.”Tax Free” (Bo Hansson, Janne Karlsson)8:205.”Fire”2:476.”Hear My Train A Comin’”7:417.”I Don’t Live Today”4:498.”Red House”12:069.”Purple Haze”4:1810.”Fire (afternoon show)”3:0711.”Foxey Lady (afternoon show)”

Låten ”Tax Free” hörde Jimi på klubben Filips i Stockholm i september 1967, då han också jammade med Hansson & Karlsson, som skrev låten. Denna låt tog Jimi upp i sin repertoar och framförde på Miami Pop Festival den 18 maj, 1968.

På denna konsert träffade Jimi en viss Linda Eastman, som var en mycket duktig fotograf, och senare blev hon fru Linda McCartney. Lovely Linda

Linda Eastman, Jimi Hendrix, Mitch Mitchell.

Linda Eastman, Jimi Hendrix, Mitch Mitchell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s