Idag skule Richard Manuel blivit 80 år.

Richard Manuel, kanadensisk kompositör, sångare och multiinstrumentalist, mest känd som pianist, sångare och ibland trummis i bandet. Han gick med i Ronnie Hawkins backinggrupp, Hawks när han var 18. The Band hade 1969 US No.25 singeln ‘Up On Cripple Creek’, och 1970 UK No.16 singeln ‘Rag Mama Rag’. Richard’s röst var rå, magnifik och så levande. Lyssna bara på denna live upptagning från The Band’s sista avskedskonsert. Richard var som person en som alltid ville vara snäll mot alla. Richard hängde sig i duschen i mars 1986 efter en spelning med The Band på Cheek to Cheek Lounge i Winter Park, Florida, han var då 43 år gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s