Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

57 år sedan !!!! Jag minns men fattar inte att tiden gått så fort? Känns lika fräscht idag som då, kanske beroende på att musiken av idag inte känns så fräsch och nydanande. Fortfarande det mest sålda original albumet någonsin i U.K.

26 Maj, 1967 så släpptes detta magnifika, historiska album och en hel musikvärld hamnade i chock. Hur kunde man spela in ett sådant album ? rent tekniskt hade det varit omöjligt tidigare men The Beatles tog musiken, inspelningstekniken till en helt ny nivå.

deras 5 medlem George Martin var ju ett stort bidrag till att detta album kom till. George Martin var ju klassiskt skolad och hade redan lång erfarenhet av att spela in klassisk musik, bland annat.

Många är dom som vittnat om hur dom kände sig manade att ta vid och fortsätta på detta spår och studiotekniken utvecklades med rasande fart men med The Beatles förmåga att komponera musik som var outstanding så tycker jag ingen lyckats återskapa denna känsla av glädje, nyfikenhet som detta album gav mig då, men än idag.

Grattis fina fantastiska makalösa otroliga etc. m.m. Sgt. Pepper till dina 57 år just idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s