Jeff Beck 1944 – 2023

  • ”Med Jeff Becks död har vi förlorat en underbar man och en av de bästa gitarrspelarna i världen. Vi kommer alla att sakna honom så mycket”, skriver Mick Jagger.
  • ”Nu när Jeff har gett sig av känner jag att en av mina bröder har lämnat den här världen, och jag kommer att sakna honom mycket. Jag sänder min sympati till Sandra, hans familj och alla som älskade honom. Jag vill tacka honom för alla våra dagar tillsammans i Jeff Beck group, när vi erövrade Amerika” skriver Rolling Stones-kollegan Ronnie Wood.
  • ”Jeff Beck levde på en annan planet. Han tog mig och Ronnie Wood till USA i slutet av 60-talet i sitt band Jeff Beck Group och vi har inte sett tillbaka sedan dess. Han var en av få gitarrister som när jag spelade live faktiskt lyssnade på mig sjunga och svarade. Jeff, du var störst, min vän. Tack för allt. Vila i frid”, skriver Rod Stewart.
  • ”Den sexsträngade krigaren finns inte längre här så att vi kan beundra trollformeln han kunde väva runt våra känslor. Jeff kunde kanalisera musik ur det eteriska. Hans teknik är unik. Hans fantasi uppenbarligen obegränsad. Jeff, jag kommer att sakna dig tillsammans med dina miljontals fans”, skriver Jimmy Page.
  • ”Jag blev så ledsen när jag hörde om Jeff Becks bortgång. Jeff var en genial gitarrist och jag och mitt band fick se det på nära håll när vi turnerade med honom 2013. En av höjdpunkterna vi gjorde var ’Danny Boy’ – vi älskade båda den låten”, skriver Brian Wilson i Beach Boys.
  • ”Gitarrhjältarnas gitarrhjälte har gett sig av för att ansluta sig till alla de bästa musikerna. En sann och lojal vän. Jag kommer alltid att älska dig Jeff”, skriver Chrissie Hynde.
  • ”Alltid och för evigt”, skriver Eric Clapton till en bild på Jeff Beck.
  • ”Vila i frid Jeff Beck. Har svårt att bearbeta detta. Han hade inte bara stort inflytande, och hans geni en oändlig källa till glädje under hela min livstid, men han var på gott humör när vi pratade för några veckor sedan efter att ha gjort en felfri show med Johnny kvällen innan på Capitolium. Overkligt”, skriver Steven Van Zandt.
  • ”Jag är förkrossad över nyheten om att min vän och hjälte Jeff Beck dött, vars musik har hänfört och inspirerat mig och otaliga andra i så många år. Pollys och mina tankar går till hans underbara fru Sandra. Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan”, skriver Dave Gilmour.
  • ”Jag kan inte formulera hur ledsen jag är över att höra att Jeff Beck gått bort. Vilken fruktansvärd förlust för hans familj, vänner och hans många fans. Det var en sådan ära att ha känt Jeff och en otrolig ära att ha fått honom att spela på mitt senaste album, ’PatientNumber9”. Länge leve Jeff Beck”, skriver Ozzy Osbourne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s