David Crosby 1941 – 2023

Mitt musikerhjärta blöder av sorg. Mycket ledsamt, jag blev väldigt ledsen i dag på morgonen då jag nåddes av beskedet att David Crosby har lämnat oss. Jo, jag var hippie då och är väl det fortfarande men kanske på ett annat sätt. Den tiden finns inte längre även om tron på en bättre värld lever kvar inom mig.

Näst The Beatles så är det CSN&Y som jag följt sedan 1969 då albumet med CS&N släpptes. Dom spelade på legendariska Woodstock och det var första gången offentligt.Sedan kom det legendariska albumet ”Déjà Vu” med CSN&Y 1970. Dubbelalbumet ”4 Way Street” från 1971 har jag och många med mig lyssnat otaliga gånger på och inte minst under den politiska tid som då rådde och CSN&Y var inte tysta, dom kallades ibland för ”the social concience of a whole generation”. Efter tiden med CSN&Y så har David släppt många album med Graham Nash men också med Stephen Stills då under namnet, som det en gång började: Crosby, Stills & Nash.

David’s solokarriär är fantastiskt bra och dom 5 sista albumen från 2014 fram till det sista albumet som kom 2021 är så otroligt bra ! Dom har alla gått varma i många år hemma hos mig och jag har hela tiden slagits av hur hungrig David varit på att komponera och skapa ny musik, uppträda i mindre format med sin lilla grupp The Sky Trials Band.

David hade ett hårt liv och var på väg att förlora det vid fler tillfällen, David’s relation till dom övriga i CSN&Y speciellt Neil Young och hans ”broder” Graham Nash blev så ansträngt så man inte längre kunde tala med varandra.

David är den som ändå har gjort dom mest spännande soloalbumen dom senaste 10 åren.

Ledsen, ledsen, så ledsen, jag trodde faktiskt att han tillsammans med sin son James skulle fortsätta och släppa album men nu blev det inte så. Idag och framöver blir det mycket David Crosby musik.

Jag rekommenderar alla att lyssna på David’s 5 sista album från 2014 dom är så bra, spännande, talar mycket om David och hans liv, filosofi. David’s röst var så livfull, levande och blev så bara mer och mer för varje album som han släppte.

Samtliga album som David släppte från 2014 fram till hans sista ”For Free” som kom 2021 har fått mycket fina topprecensioner.

David har ju också sagt i en av sina sista intervjuer att 2 album till redan i stort sett är inspelade efter det sista albumet han släppte 2021 ”For Free”.

Vi får hoppas på ännu mer gudomlig musik från David och hur ogärna han ville hörra att han var en legend så var det bara så. David har spelat och varit med om det mesta sedan 60-talet.

Tack David, du lever vidare för alltid i mitt musiker hjärta.

Peace & Love and more Understanding.

The Sky Trials Band 2018

18 Januari i år 2023 twittrade David om Greta Thunberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s